Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

4 reguli simple pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului

 
4 reguli simple pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului
  • 08 Iul 2019
  • 1845

Patru reguli simple pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului acasă la dumneavoastră, promovând astfel somnul, concentrarea, conversația și creativitatea.

"Există un moment pentru toate, și un timp pentru tot ceea ce este sub cer", spune Ecleziastul. Deci, există un timp pentru ecrane și un timp fără ecran. Dacă majoritatea părinților sunt convinși de acest fapt, este foarte dificil să-și convingă copiii pentru a-și  petrece timpul "fără ecran". Metoda de în 4 etape, dezvoltată de Sabine Duflo, psiholog clinician și terapeut de familie, permite stabilirea unor reguli clare și precise pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului și explicarea motivelor în cazul revoltei copilului. Regulile sunt simple și comune:

Fără ecran dimineața
Fără ecran în timpul meselor
Fără ecran înainte de a adormi
Fără ecran în camera copilului


1. Fără ecran dimineața

Mulți copii se uită la televizor după ce se trezesc sau la micul dejun. Cu toate acestea, psihologul avertizează că ecranele sunt captatori de atenție și că aceștia din urmă epuizează după cincisprezece minute. Iar atenția este esențială pentru a învăța la școlară. Copilul care se uită la un ecran dimineața își obosește sistemul atențional chiar înainte de a ajunge în clasă. La școală, va fi greu să rămână atent și să se concentreze, iar notele lui ar putea scădea.

2. Fără ecran în timpul meselor

Televizorul pornit în timpul meselor familiale îl împiedică pe copil să vorbească cu părinții săi. Ca urmare, părinții lui vorbesc mai puțin cu el și dobândește un vocabular mai sărac, un limbaj mai puțin bogat.

În plus, conținutul anxiogen al anumitor programe, precum știrile televizate, are un impact asupra comportamentului și gestionării emoțiilor copilului. Chiar dacă părinții lui au timp să explice câteva imagini care pot fi șocante, nu-și schimbă emoțiile.

3. Fără ecran înainte de a adormi

Ecranele, cu imaginile lor ce se schimbă cu repeziciune, supra-stimulează creierul. Acestea nu sunt o activitate de calmare, contrar a ceea ce s-ar putea crede. Drept urmare, somnul după expunerea la ecrane este de o calitate mai slabă, iar copilul nu se recuperează. În plus, ecranele difuzează o lumină albastră (LED) care inhibă melatonina hormonului de reglare a somnului, împiedicând copilul să adoarmă în mod natural.

4. Fără ecran în camera copilului

Prezența unui ecran în camera copilului reduce în mod necesar timpul de somn. Și apoi părinții nu au posibilitatea de a controla ceea ce privește copilul lor. În cele din urmă, într-o cameră fără ecrane, copilul învață să dezvolte abilități esențiale: activități senzoriale,  jocuri în care se preface, jocuri simbolice, grafică, necesare dezvoltării gândirii, atenției sale și socializării. De asemenea, el învață să nu-și facă griji când este singur. El poate apoi să-și imagineze, să creeze, să inventeze.

În mod concret, dacă copiii dumneavoastră nu pot fără ecran, ei au o fereastră între gustare și cină, odată ce și-au făcut temele!

 

Traducere: ACC
 



Sursa:it.aleteia.org