Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: Documentarul „Șapte martori pentru Mica Romă”, redifuzat la TVR 2

 
ANUNȚ: Documentarul „Șapte martori pentru Mica Romă”, redifuzat la TVR 2
  • 09 Apr 2020
  • 1530

„O poveste de fidelitate și iubire față de Cristos și Biserica Sa. Filmul documentar „Șapte martori pentru Mica Romă” de Anca Berlogea Boariu prezintă viețile episcopilor greco-catolici români care au murit în închisoare, mărturisind credința fără ezitare. Mărturia lor a fost aceea care a menținut vie, chiar și în clandestinitate, Biserica Greco-Catolică, în ciuda regimului totalitar instaurat după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Filmul documentar a fost transmis azi, 9 aprilie 2020, începând cu ora 14.00 la TVR 2.

La ora 00:00 va fi redifuzat pe același canal.

Documentarul prezintă şapte martori din trecut şi şapte martori din prezent, mai bine zis mărturia eroică pentru Hristos dată de şapte episcopi greco-catolici în timpul persecuţiei comuniste - beatificați de Papa Francisc, la Blaj, în 2 iunie 2019: cardinalul Iuliu Hossu şi episcopii Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinez - ilustrată de cei şapte episcopi din prezent ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Filmul are la bază memoriile regretatului cardinal Iuliu Hossu şi a fost filmat la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet.

ACC

Documentarul poate fi vizionat mai jos:

Sapte martori pentru Mica Roma from Ana Boariu on Vimeo.