Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rezoluția Estrela se întoarce pe ordinea de zi a Parlamentului European

 
Rezoluția Estrela se întoarce pe ordinea de zi a Parlamentului European
  • 13 Ian 2014
  • 2851
Lobby-ul pro gay încearcă să eludeze votul democratic.

Comisia Europeană a Parlamentului European, reunită la Strasbourg în perioada 13-16 ianuarie, anunță că va face o declarație numită ”Non-discriminare în domeniul sănătății sexuale, a reproducerii și drepturile aferente”. Este o nouă cale pentru reînvierea rezoluției Estrela.

În ciuda respingerii respectivei rezoluții pe 10 decembrie 2013 de către Parlamentul European, Comisia Europeană a anunțat intenția de a face o declarație joi, 16 ianuarie 2014, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Comisia evocă articolul 110 din regulamentul de procedură conform căruia „membrii Comisiei, și ai Consiliului European pot oricând solicita Președintelui Parlamentului European să ia cuvântul pentru a face o declarație”. Conform aceluiași regulament, această declarație poate fi urmată de o rezoluție.

Inițiativa acestei declarații își propune să obțină măcar o parte dintre obiectivele enunțate în Raportul Estrela. Astfel, lobby-ul pro gay se folosește de o procedură paralelă pentru a obține ceea ce a fost deja refuzat prin vot democratic pe 10 decembrie 2013.

Europarlamentarul Edite Estrela a confirmat revenirea proiectului pe contul său de Twitter.

Traducere: ACC


Sursa:www.famillechretienne.fr