Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pe luna august 2020

 
Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pe luna august 2020
  • 07 Aug 2020
  • 426

Papa Francisc dedică intenţia de rugăciune din luna august navigatorilor, pescarilor şi familiilor acestora, tuturor celor care lucrează pe mare şi-şi câştigă existenţa datorită mării.

În mesajul video pregătit cu această ocazie, Sfântul Părinte ne îndeamnă la rugăciune pentru aceste persoane, mai ales în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus.

Spune papa Francisc în mesaj:

«Viaţa marinarului, a pescarului şi a familiilor lor este foarte grea.

Uneori, este caracterizează de munca forţată

sau de abandonarea lor în porturi îndepărtate.

Concurenţa pescuitului industrial şi poluarea

fac munca lor şi mai complicată.

Fără navigatori, s-ar suferi de foame în multe zone ale lumii.

Să ne rugăm pentru toate persoanele care lucrează pe mare şi care îşi duc existenţa graţie mării.

inclusiv marinarii, pescarii şi familiile lor.»

Într-un alt recent mesaj video, din luna iunie a.c., adresat lucrătorilor maritimi în contextul pandemiei de coronavirus, papa Francisc spunea: «Dragi fraţi şi surori, acestea sunt vremuri dificile pentru lume, deoarece avem de-a face cu suferinţele cauzate de coronavirus. Munca voastră de lucrători maritimi şi pescari a devenit şi mai importantă, pentru a asigura marii familii umane hrana şi alte produse de bază. Pentru aceasta vă suntem recunoscători. Şi pentru faptul că sunteţi o categorie foarte expusă.»

«Să ştiţi că nu sunteţi singuri şi nu sunteţi uitaţi», îi asigura pontiful pe lucrătorii maritimi, spunându-le că sunt prezenţi în rugăciunile şi în gândurile sale, precum şi în cele ale capelanilor şi ale voluntarilor Fundaţiei "Stella Maris".

 Sursa:vaticannews.va/ro