Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Extraordinara rețetă a lui Padre Pio pentru o căsnicie fericită

 
Extraordinara rețetă a lui Padre Pio pentru o căsnicie fericită
  • 12 Ian 2021
  • 495

Giovanni și Paola sunt căsătoriți de șaptezeci de ani și nu ezită să dea mărturie în jurul lor și să afirme că relația lor rezistă datorită „rețetei” lui Padre Pio. 

Padre Pio avea un ritual zilnic: în fiecare zi recita micul rozariu către Preasafânta Inimă a lui Isus, o rugăciune pentru toți cei care se recomandau rugăciunilor sale. Și mulți dintre ei i-au cerut mijlocirea pentru o cauză dificilă. Printre ei, Giovanni și Paola Siena, un cuplu italian căruia misticul din Pietrelcina le „promisese” nouă copii ...

Totul a început în anii 1920 la San Giovanni Rotondo, unde a trăit Padre Pio. Giovanni Siena l-a întâlnit pe misticul capucin pentru prima dată în momentul primei împărtășanii pe care a primit-o în 1928. Avea atunci 8 ani. După ce a lucrat în mină, apoi ca profesor și jurnalist, a ajuns să se alăture echipei azilului pentru oamenii suferinzi fondat de Padre Pio (Casa Sollievo della Sofferenza), unde se întâlnește din nou cu părintele capucin.

În același timp, viitoarea sa soție, Paola, o tânără de 21 de ani, îl vizita în mod regulat pe mistic. După cum va depune mărturie mai târziu, datorită mijlocirii lui Padre Pio, tânăra este vindecată în mod miraculos de depresia ei, dar și de probleme grave la plămâni. Întrucât Paola locuia în San Giovanni Rotondo, îl vedea foarte des pe Padre Pio. Convinsă că vocația ei este căsătoria, într-o zi tânăra îi cere sfat sfântului. „Dar care este dorința ta profundă?» o întreabă Capucinul. Paola îi spune că vrea să întemeieze o familie, că iubește copiii și visează să-i aibă. „Așadar, să ne rugăm ca Dumnezeu să vă permită să cunoașteți un tânăr bun”, i-a spus misticul, dându-i câteva sfaturi: ”mergeți la spovedanie în mod regulat și luați Împărtășania în fiecare zi”.

Ceva mai târziu, Paola observă că un anume Giovanni este foarte interesat de ea, întâlnindu-l din când în când în anturajul viitorului sfânt.  După câteva luni decid să se logodească, hotărând să se roage împreună zilnic, încredințându-i lui Dumnezeu viitoarea lor căsătorie. La 27 august 1950, în timpul unei Liturghii celebrate la 5 dimineața, călugărul le-au oferit sacramentul căsătoriei. Emoționat, Padre Pio a repetat la finalul ceremoniei această urare: „fiți fericiți, fiți fericiți, fiți fericiți!” "

Rețeta lui Padre Pio

După ce s-au căsătorit, la doar câteva luni, Paola și Giovanni află că nu vor putea avea copii. Paola suferea de infertilitate. Padre Pio, care însoțea cuplul, le promite că se va ruga micul rozariu „a Preasfintei Inimi a lui Isus” în fiecare zi, spunându-i lui Giovanni ceea ce va  menționa în cartea sa Padre Pio prietenul meu: „Vei vedea, vei avea la fel de mulți copii câte coruri de îngeri există”.

Foarte repede, o fetiță s-a născut pe 24 iulie 1951. Dar s-a îmbolnăvit grav. Medicii le spuneau că nu are șanse să supraviețuiască. Cuplul, disperat, î icer părintelui Pio să se roage pentru fiica lor aflată pe moarte. Acesta îi liniștește imediat: fiica lor nu va muri și va trăi mult timp. Și copilul s-a vindecat. De la acest „miracol”, Giovanni și Paola se vor apropia și mai tare de mistic până la moartea acestuia în 1968. Cuplul mărturisește, că se roagă împreună sfântului și-i cer în mod regulat sfaturi despre căsătorie, educația celor nouă copii ai lor, îi încredințează grijile zilnice. Paola va spune într-o zi: „După șaizeci de ani de căsătorie, pot spune că rețeta lui Padre Pio, această rugăciune către „Preasfânta Inimă a lui Isus” funcționează. Eu și Giovanni ne iubim ca în prima zi ”.

Traducere: ACCSursa:aleteia.org