Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Evanghelia este vocea zilnică a lui Isus care cheamă

 
Evanghelia este vocea zilnică a lui Isus care cheamă
  • 05 Apr 2021
  • 1536

„A citi Evanghelia în fiecare zi, în orice anotimp, este un mare lucru deoarece omul are nevoie continuu de o lumină, de o cunoaştere, de o forţă care să-l cufunde în mod nou în umanitatea sa şi să-l facă să-şi perceapă demnitatea şi orizontul infinit ale vieţii sale.

Evanghelia este lumină clară ce iradiază bucurie şi care se aprinde în viaţa fiecărei persoane, care oferă orientare şi inspiră forţă, care se dovedeşte însoţitoare fidelă şi angajantă. Orice persoană îşi poate concentra asupra Evangheliei toată setea de Dumnezeu şi dorinţa de a trăi, toate neliniştile şi tensiunile, simplele sale bucurii şi satisfacţiile vieţii cotidiene, regretele şi remuşcările sale, aspiraţiile la o viaţă nouă şi percepţia de a o fi avut în dar de la Dumnezeu fără nici un merit.

Evanghelia este vocea zilnică a lui Isus care cheamă, dezrădăcinează răul, dă speranţă, face să preţuieşti viaţa, scutură şi ne face să ieşim din toropeala în care am vrea să ne complăcem. Este continuarea rugăciunii pe care Isus o adresa noaptea lui Dumnezeu, chemându-l cu duiosul nume de Abbà, Tată.

A lua în mână Evanghelia, a o primi în cuget, în minte şi în viaţă în fiecare zi este a căuta vindecarea de relele care, zilnic în zorii ce se ivesc, ne asediază şi riscă să schimbe prieteniile în obişnuinţă, iubirea în posesie, munca în preocupare, aşteptările în nelinişte, viaţa zilnică în supravieţuire, creativitatea în simplu capriciu, dialogurile în procese, şi chiar rugăciunile noastre în plângeri continue.

Evanghelia este aducerea unei veşti ce devine mereu nouă, o noutate menită să fie proclamată, o descoperire ce nu trebuie lăsată să se ofuscheze. Fiecare zi ne poate oferi un moment de căutare, de seninătate, de tăcere, de stupoare, de armonie pe care lectura Evangheliei ne-o poate dărui.”

 Extras din Mons. Domenico Sigalini „Una speranza per vivere. Ogni giorno con il Vangelo”


Sursa:ro.radiovaticana.va