Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mărturia a doi tineri convertiți de la Islam

 
Mărturia a doi tineri convertiți de la Islam
  • 24 Mar 2014
  • 2401
"În urmă cu șapte ani, eram o musulmană care practica o pietate ce mi se potrivea foarte bine", spune Myriam în vârstă de treizeci de ani, de curând convertită la catolicism. Într-o zi, rugându-se la toți profeții recunoscuți de Coran, îi vede de două ori pe Isus și Maria într-un vis, care îi întindeau brațele. Mai apoi a avut o viziune a propriului său botez. În acel moment, spune ea, "am văzut pe Spiritul Sfânt coborându-se peste Cristos, înconjurat de doisprezece oameni, care răspândeau o mare lumină. Am mai văzut vindecări miraculoase prin apă și viziunea s-a încheiat cu Cristos răstignit care, cu o privire plină de durere, mi-a spus că înțelege cele mai profunde suferințe ale mele.” Din acel moment, Myriam a știut că Isus este alături de ea, indiferent de dificultățile pe care le traversează. "Când ai fost chemat de Cristos, nu trebuie să te mai temi. Acesta îți oferă un ajutor personalizat." Chiar dacă a fost nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a găsi un preot care să-i asculte mărturia și să o pregătească pentru a primi botezul, Myriam se bucură de această trecere "de la întuneric la lumină".

Pentru Michel calea a fost mai lungă. Totul a început atunci când avea 13 de ani. La sfatul unui profesor creștin, a început să se roage pentru probleme din familie. "Propunerea mi s-a părut formidabilă și totul funcționa ca o magie”, își amintește acesta. A început să recite rozariul frecvent și să pună mai multe întrebări profesorului său. Într-o zi și el a avut un vis. "Am văzut o doamnă îmbrăcată în alb, în camera mea de zi. Cu brațele deschise venea spre mine, având un zâmbet frumos, luminos. Acest vis m-a marcat pentru totdeauna.” Va înțelege mai târziu că doamna visată era Fecioara Maria. Ajuns în Franța, unde a învins treptat teama sa față de"oamenii religioși", după cum spune el însuși, a intrat în Biserica Catolică. Ajutat de asociația Notre-Dame de Kabylie (fraternitatea care îi sprijină pe cei convertiți de la Islam), Michel a fost botezat anul trecut."Astăzi, mă las călăuzit de Sfânta Fecioară Maria pentru că știu că nu voi fi dezamăgit".

Atât Myriam cât și Michel știu că Dumnezeu i-a făcut martori privilegiați în a proclama Împărăția Sa, purtând această misiune cu modestie, putere și speranță. Dar noi?

Traducere: ACCSursa:www.aed-france.org