Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce să fii optimist

 
De ce să fii optimist
  • 01 Apr 2022
  • 1260

Poate o să ți se pară ciudat... Sau poate ai mai auzit asta de multe ori. Dar voi repeta, asumându-mi riscul de a te plictisi: viața este puternic influențată de modul nostru de gândire.

Dacă, de exemplu, într-o zi, te trezești și vezi că afară plouă,  îți vei spune - poate chiar fără să vrei - că nu vei avea o zi chiar atât de bună. Și așa, când vei păși pe asfaltul umed, nu vei privi cerul printre crengile înflorite ale pomilor, ci te vei uita insistent la bălțile pe care vei încerca să le eviți.

Sau să zicem că trebuie să mergi la o gală foarte importantă, dar, când ajungi acolo, îți dai seama că ai uitat să îți iei haina cea bună sau să te dai cu rujul cel roșu. Ce vei face? Îți vei continua seara încercând să te distrezi sau te vei panica și vei continua să te gandești la cât de bine te-ai fi simțit dacă nu uitai acel „important” detaliu?

Sunt multe exemple pe care aș putea să le dau. Dar cred că ai înțeles ce vreau să zic. Nu are niciun sens să fii pesimist sau trist – nici măcar atunci când te gândești că ai motive. Încearcă să zâmbești. Încearcă să fii optimist. Încearcă să vezi binele în fiecare lucru. Și poate că nu o să conștientizezi schimbarea din prima, dar, peste ceva timp, când vei privi în urmă, vei realiza cât de mult te-a ajutat optimismul.Sursa:tinereteacredintei.wix.com