Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Surorile din Congregația Maicii Domnului îl omagiază la Blaj pe Mitropolitul fondator Vasile Suciu

 
Surorile din Congregația Maicii Domnului îl omagiază la Blaj pe Mitropolitul fondator Vasile Suciu
  • 27 Ian 2023
  • 757

Duminică, 29 ianuarie 2023, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, va fi marcată împlinirea a 150 de ani de la nașterea Mitropolitului Vasile Suciu, fondatorul Congregației Maicii Domnului (CMD), cu ocazia hramului Comunității „Întâmpinarea Domnului” din Blaj, Casa Mamă a surorilor CMD. Sfânta Liturghie Arhierească va fi concelebrată de Episcopii Claudiu Lucian Pop și Cristian Dumitru Crișan și va fi urmată de un Te Deum de mulțumire. Evenimentul va continua cu prezentarea Monografiei istorice a Congregației Maicii Domnului.

Duminică, de la ora 10:00,  Sfânta Liturghie Arhierească va fi concelebrată de Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcop de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș. Momentul liturgic va continua cu un Te Deum de mulțumire pentru harurile revărsate asupra Congregației de la înființarea acesteia în anul 1921. Cu acest prilej, alături de rugăciunile prin care se cere canonizarea Episcopilor Martiri si beatificarea Fratelui Mihai Neamțu OSBM, va fi recitată în Catedrala Blajului rugăciunea pentru beatificarea Sr. Maria Sofia CMD.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11:40, va avea loc prezentarea Monografiei istorice „Surorile Congregației Maicii Domnului - Un veac de mărturie catolică (1921-2021)”, ce va fi urmată de citirea mesajului Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma și de cuvântările Pr. Prof. Univ. Dr. Cristian Barta, Decan al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Pr. Conf. Univ. Dr. Fabian Doboș, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Momentul din Catedrala Blajului se va încheia cu salutul Maicii Teodorina, Superioara Generală a Congregației Maicii Domnului (CMD).

Celebrarea liturgică din Catedrala Blajului și momentul prezentării Monografiei istorice a Congregației Maicii Domnului vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Radio Blaj TV și de Maria TV.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și FăgărașSursa:aegc.ro