Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Când în interior simt că mă găsesc în locul potrivit, înțeleg că lucrează providența

 
Când în interior simt că mă găsesc în locul potrivit, înțeleg că lucrează providența
  • 21 Iun 2024
  • 380

„Când în interior simt că mă găsesc în locul potrivit, înțeleg că lucrează providența”. 

Constanza d'Aria: Interviu cu Giusy Buscemi

Miss Italia 2012 povestește experiența sa de actriță și de femeie îndrăgostită. 

Știe să recite, să cânte, să danseze, e frumoasă, simpatică, generoasă și inteligentă. Foarte rezervată, nu vrea să vorbească de talentele sale și de succese, ci de dialogul său direct cu Dumnezeu, căruia i se încredințează fără rezerve. Giusy Buscemi, miss Italia 2012, ne primește în casa pe care o împarte cu alte studente ca și ea, pentru a vorbi, ne oferă o înghețată, și, ca între prietene, ne dezvăluie secretele și visurile unei tinere fete venită la Roma din provincia Agrigento. 

Te vom vedea în serialul Medici care va fi difuzat din toamnă la Rai uno. Serialul povestește ascensiunea familiei de Medici, plecând de la strămoșul Giovanni de Medici interpretat de  Dustin Hoffmann.

E vorba de o mică participare. Mă veți vedea în personajul Rosa, logodnica lui Lorenzo de Medici. Chiar dacă scurtă, a fost o experiență frumoasă. Îmi plac astfel de filme pentru că îmi dau senzația că sunt în afara timpului...

Paradisul doamnelor, unde te-am văzut protagonistă în rolul Terezei Iorio a fost un mare succes. Ești tot mai implicată în muncă, dar cu toate acestea vorbești tot mai mult de ”familie” în interviurile tale. Visezi la o căsătorie tradițională și îți dorești mulți copii. Astăzi înseamnă să mergi contracurentului, nu îți e frică? 

Nu. Nu îmi e frică pentru că îmi doresc foarte mult. E un proiect esențial în viața mea, și nici măcar nu mă întreb cum sunt văzute în exterior ideile mele. Trebuie să ne întrebăm mereu: „Trăiesc pentru ceilalți sau îmi ascult conștiința?” Sigur că simt o responsabilitate, deoarece mi-ar plăcea nu doar să mă căsătoresc, dar și să dau mărturie că se se poate trăi urmând propria vocație de soție și de mamă fără ca serviciul să fie exclus. E nevoie cu siguranță să înțelegem care ne sunt prioritățiile, e clar familia e pe primul loc. 

Într-un interviu ai declarat: „Mă încredințez providenței și mă las purtată”. Cum se ajunge să ai asemenea încredere? Atribui providenței și nu meritelor tale marele tău succes în viața profesională și afectivă? 

Providența, o văd, parcurgând toate etapele din acești ultimi patru ani. O văd în fapte concrete. Înainte de toate, în fapte. Faptele mi-au dat încrederea că drumul parcurs a fost cel bun. Când în  interioar simt că mă aflu în locul potrivit, înțeleg că lucrează providența. 

Giusy de acum câțiva ani, nu s-ar fi gândit că va realiza așa de multe proiecte, normal, ca orice om aveam proiecte, dar Dumnezeu a realizat mai mult decât ceea ce eu însămi mi-am imaginat.  A realizat multe din dorințele mele, singur, în mod adevărat, autentic și deplin. „Creatorul este mai creativ decât toți!”. 

Știu că ești foarte îndrăgostită, ce ai în comun cu prietenul tău?

În primul rând avem în comun credința care e la baza drumului nostru, a parcursului nostru împreună. Credința ne face să avem o calitate a relației care nu este doar umană. Sunt logodită de doi ani. Construim ceva special. A fost un mare dar să întâlnesc o persoană care ca și mine, să vrea o logodnă creștină. 

Mergi la universitate, studiezi încă, vei fi somelier și ți-ar plăcea să produci vin în minunata ta regiune. E un mesaj important pentru cine confundă succesul cu faima în loc să recunoască succesul în creșterea personală și în realizarea proriilor pasiuni. Ce ai sfătui pe tinerii care se simt descurajați sau dezorientați într-o societate din ce în ce mai divizată, atât în ce privește piața muncii, cât și în ce privește valorile. 

Îi îndemn să-și asculte propriile pasiuni. Uneori există frica de a nu dezamăgi părinții sau pe acele persoane pe care le respectăm, dar fiecare din noi are propriul dar, propriile caracteristici și capacități, care sunt diferite de ale altora. 

Tu dedici timp rugăciunii în fiecare zi? 

Da! Mereu am dedicat o parte din zi rugăciunii, și în această perioadă frecventez un curs frumos ținut de părintele Fabio Rosini, e vorba de un curs de discernământ unde am învățat lucruri noi și frumoase. Părintele Fabio ne-a recomandat să citim din Evanghelie în fiecare zi, punându-ne întrebarea „ce vrea Dumenzeu de la mine?”, dimineața, în timpul zilei și seara. Este un exercițiu pentru îmbunătățirea și creșterea dialogului direct cu Dumnezeu. 

Rolul muzicii în viața ta: 

Mă emoționez foarte ușor! Dacă aș putea să fiu ascultată într-o altă dorință, aș cere o voce frumoasă pentru a putea să cânt și să-l laud pe Dumnezeu! Cântatul este expresia cea mai nobilă a sufletului, darul cel mai frumos care poate să existe. 

Trebuie să recunosc, te-am auzit cântând și ești foarte talentată, ai ales o cântare pe care să o cânți cu noi? 

Am ales ”In my life”, preluată din Miserabiles. E o poveste care m-a mișcat foarte mult, mai cu seamă...îți arăt cum, cuvântul și iertarea, sunt importante pentru toți oamenii. Povestirea începe cu o răscumpărare. Cuvântul unui preot care a cunoscut sărăcia, va schimba inima protagonistului. Redându-i demnitatea. Cuvântul creează, poate să transforme. E un mesaj puternic. Arată imaginea reală a lui Dumnezeu  și cum acționează în viața noastră. Iubirea triumfă, în timp ce moralismul este destinat pieirii. 

 

Traducere: AMR 

 Sursa:it.aleteia.org