Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Circulara PF Lucian referitoare la orele de religie din școli

 
Circulara PF Lucian referitoare la orele de religie din școli
  • 28 Feb 2015
  • 5299

Iubiți Confrați întru Preoție!
Iubiți Frați și Surori în Cristos!

Europa zilelor noastre se confruntă cu o criză acută a valorilor, însă lucrarea lui Cristos în Biserica este și astăzi izvor  de speranță și de încredere pentru lumea în care trăim. În acest proces complex și, totodată, tainic, care este educația tinerilor, Biserica nu face decât să pună în practică ceea ce Dumnezeiescul Ei Întemeietor i-a cerut: Mergând, învățați toate neamurile (Mt 28, 19). Biserica suplinește, însă nu poate să substituie educația pe care cuvine-se a o oferi familia tinerelor vlăstare, și, totodată, în acest proces educativ colaborează cu autoritatea civilă, cu care împreună năzuiește pentru desăvârșirea binelui comun.

În felul acesta, considerăm că Statul are datoria, în virtutea libertății religioase pe care fiecare cetățean o are, să creeze și să garanteze condițiile propice pentru ca cetățenilor români care nutresc o anumită convingere religioasă să poată să li se asigure o adecvată educație, în coerență cu propriile convingeri de conștiință.

Conform noii Legi privind Educația Națională, începând cu anul școlar 2015-2016 acest lucru va fi posibil doar dacă părinții sau întreținătorii legali vor solicita în scris conducerii școlii ora de religie pentru copilul lor. Pentru viitorul anul școlar 2015-2016 solicitările pentru ora de religie pot fi depuse la direcțiunea școlilor doar pana la 06 martie 2015. De aceea rugăm cu insistență ca toți părinții sau întreținătorii legali să respecte această cerință a Statului Român și să depună în timp util solicitarea pentru ora de religie. În caz contrar copiii noștri nu vor mai primi educație religioasă în școală.

Preaonorați și Preacucernici confrați în Preoție!

Considerăm că libertatea de religie trebuie percepută ca o posibilitate de a lua decizii în lumina adevărului. Prin urmare, Va îndemn pe fiecare să faceți cunoscută credincioșilor noștri situația în care ne aflăm și să le explicați clar această problemă. Totodată, în discuțiile private pe care le aveți, informați-i cât mai bine pe credincioși asupra acestor aspecte și a riscurilor care le presupun.

Cerând bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Preacurate, darul înțelepciunii peste toți tinerii și peste toate familiile creștine pentru a răspunde cu încredere și umilinţă la provocările lumii de astăzi, rămânem uniți în rugăciune și în comuniune de slujire.

Cu arhierească binecuvântare,

               
+ Lucian  Cardinal  Mureșan

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma
Arhiepiscop și Mitropolit de Alba-Iulia și Făgăraș

Blaj, 28 februarie 2015



Sursa:bru.ro