Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Primatul Bisericii Anglicane s-a opus proiectului de lege care urmăreşte reformarea căsătoriei în Regatul Unit

 
Primatul Bisericii Anglicane s-a opus  proiectului de lege care urmăreşte reformarea căsătoriei în Regatul Unit
  • 05 Iun 2013
  • 3530
Pentru prima dată de când a fost ales, noul lider al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul Justin Welby, s-a pronunţat în mod categoric împotriva actualului proiect de lege care permite căsătoriile între cuplurile de homosexuali.

În timpul dezbaterilor care au avut loc la Camera Lorzilor, primatul Comuniunii Anglicane s-a opus formei actuale a proiectului de lege care urmăreşte reformarea căsătoriei în Regatul Unit, precizând că nu face acest lucru dintr-un motiv religios, ci din unul pur social, fundamental pentru existenţa societăţii.

Conform prelatului anglican, acest proiect de lege ar crea confuzie în societate deoarece, plecând „de la o dorinţă legitimă de egalitate”, nu înţelege că acest lucru nu trebuie să însemne neapărat „uniformitate, nu înţelege că două lucruri pot fi egale, dar diferite”. „Rezultatul”, a continuat Welby, „este o confuzie”. Căsătoria este astfel „abolită, redefinită şi recreată”, iar „familia, în definiţia sa normală, care precedă statul şi este baza societăţii noastre, este slăbită”.

„De aceea”, a explicat arhiepiscopul anglican, membrii Bisericilor creştine şi cei care aparţin unor grupuri religioase s-au arătat „în mod profund preocupaţi” de acest proiect de lege, „întrucât căsătoria tradiţională este piatra din capul unghiului pentru o societate”. Proiectul de lege „slăbeşte actuala lege şi o înlocuieşte cu o nouă opţiune care nu este nici egală, nici eficientă”.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie