Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5 ani de la trecerea la Domnul a PS Ioan Șișeștean

 
5 ani de la trecerea la Domnul a PS Ioan Șișeștean
  • 12 Apr 2016
  • 2452

Astăzi, 12 aprilie, se împlinesc 5 ani de când PS Ioan Șișeștean, episcop greoco-catolic de Maramureș, s-a întors la casa Tatălui.

Ioan Șișeștean s-a născut la 11 iunie 1936, în comuna Șișești, fiind mezinul unei familii de țărani cu opt copii. După terminarea școlii primare din comuna natală, urmează cursurile Liceului teoretic “Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Lucrează pentru o perioadă ca profesor suplinitor, apoi ca laborant într-o uzină din Baia Mare.

Studiază teologia în mod clandestin și este hirotonit în secret la 13 martie 1972 de către Episcopul Dr. Ioan Dragomir. Odată cu redeschiderea Institutului Teologic Greco-Catolic din Baia Mare a funcționat ca profesor de teologie dogmatică. La începutul anului 1994 a fost numit de către PS Lucian Mureșan ca Vicar al Maramureșului istoric, la Sighetu-Marmației.

La 4 iulie 1994, în locul PS Lucian Mureșan, numit Mitropolit la Blaj, este numit prin decretul nr. 104, de către Congregația pentru Bisericile Răsăritene, ca Episcop al Eparhiei Greco-Catolice a Maramureșului. Consacrarea a avut loc la 11 septembrie 1994, în Baia Mare, prin punerea mâinilor de către Mitropolitul Lucian Mureșan și episcopii Virgil Bercea și Alexandru Mesian. Astăzi, 12 aprilie, se împlinesc cinci ani de când PS Ioan Șișeștean, episcopul greoco-catolic de Maramureș, s-a întors la casa Tatălui.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.