Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Statele Unite: Un preot își iartă dinainte asasinul

 
Statele Unite: Un preot își iartă dinainte asasinul
  • 02 Feb 2017
  • 2724

"Nu-l condamnați la moarte pe cel vinovat de uciderea mea": a scris în 1995 părintele René Wayne Robert, asasinat în luna aprilie a anului trecut, în Georgia, în Statele Unite ale Americii, de unul dintre numeroșii tineri pe care-i ajuta.  Trei episcopi și peste 7.400 de persoane ale diecezei Sfântul Augustin au semnat o petiție prin care cer să nu-i fie aplicată celui vinovat pedeapsa capitală .
"Cer ca persoana găsită vinovată pentru uciderea mea să nu fie condamnată la moarte, nu contează cât de brutală este crima și cât de mult aș fi suferit". Părintele Robert avea 50 de ani când a scris aceste cuvinte în ceea ce se numește "Declaration for life", o declarație pentru viață autentificată la un notar.
Născut la New York, părintele Robert a fost mai întâi frate franciscan, devenind ulterior preot diecezan, fără să renunțe niciodată la votul sărăciei. Și-a dedicat întreaga viață asistenței deținuților și persoanelor cu dezabilități psihice, în dieceza Sfântul Augustin, din Florida. Părintele Robert a fost împușcat în luna aprilie 2016, de Steve Murray, un tânăr de 28 de ani pe care-l ajuta. "Aveam probleme mintale și am pierdut controlul", le va spune judecătorilor după ce a fost arestat. În prezent, Steve Murray este condamnat la moarte. Însă, trei episcopi, un grup de preoți și numeroși activiști i-au cerut procuratorului districtual să suspende pedeapsa capitală în semn de respect față de voința exprimată de părintele Robert. Întâlnirea a fost definită cordială, chiar dacă magistratul nu s-a exprimat în legătură cu viitoarele decizii ale tribunalului.
Unul dintre episcopi a declarat că Murray merită să fie pedepsit însă "a impune o pedeapsă cu moartea ca o consecință a unei crime perpetuează ciclul de violență în rândul comunității. În ultimii ani, Georgia a executat 33 de condamnări la moarte. (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va