Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vatican. Procesul de reformă al Curiei Romane se apropie de finalizare

 
Vatican. Procesul de reformă al Curiei Romane se apropie de finalizare
  • 12 Sep 2017
  • 955

A început luni, 11 septembrie 2017, în Cetatea Vaticanului, cea de-a 21-a reuniune de lucru a Consiliului celor nouă cardinali, înființat de papa Francisc pe 28 septembrie 2013 pentru a-l ajuta în procesul de reformă al Curiei Romane și de revizuire a constituției apostolice ”Pastor bonus” privind funcționarea Curiei.

Ultima sesiune a actualei reuniuni are loc miercuri, 13 septembrie. Intervievat de Radio Vatican, secretarul Consiliului celor nouă cardinali, mons. Marcello Semeraro, a afirmat că ”în ceea ce privește procesul de reformă al Curiei Romane, parcursul a trecut chiar de trei sferturi din activitate și se apropie de finalizare. Este pe punctul de a se încheia la nivel de propuneri prezentate papei”.

Vorbind despre diferitele departamente care au fost înființate până acum, secretarul Consiliului a spus că Secretariatul pentru comunicare ”este un departament central în proiectul de reformă al Curiei”. Sursa:ro.radiovaticana.va