Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Vizită arhierească la un an de activitate pastorală greco-catolică la Mainz

 
Foto: Vizită arhierească la un an de activitate pastorală greco-catolică la Mainz
  • 04 Sep 2018
  • 4517

Duminică, 02.09.2018, Parohia Română Greco-Catolică din Mainz a sărbătorit un an de la instalarea părintelui-paroh Dan-Cristian Vişa.

Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de Preasfinţitul Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, împreună cu părintele Cristian Crişan, Vizitatorul Apostolic pentru greco-catolicii din Europa Occidentală și rector al Misiunii Române Greco-Catolice din Paris şi cu parohul Dan-Cristian Vişa.

Chiar dacă evenimentul a avut loc pe teritoriul Germaniei, tradiţia românească a fost vie şi cu mare mândrie îndeplinită. Adunaţi în grădina bisericii Maria-Ward din Mainz,credincioşii români şi-au întâmpinat oaspeţii de seamă cu pâine şi cu sare. Nu a fost uitată nici tradiţionala ie, îmbrăcată de majoritatea dintre cei prezenţi la acest eveniment.

(GALERIE FOTO)

În acest cadru tipic românesc, mesajul spiritual al Preasfinţitului Părinte a întregit bucuria din sufletele credincioşilor români. De asemenea, cuvintele de încurajare rostite la finalul Sfintei Liturghii de către părintele Cristian Crişan, au întărit speranţa românilor din diaspora în ceea ce priveşte păstrarea identităţii cultural-creştine dincolo de hotarele româneşti.

Alături de românii din Mainz, la eveniment au participat  şi credincioşi din comunităţile greco-catolice din Frankfurt şi din Mannheim.

După celebrarea Sfintei Liturghii, părintele Dan-Cristian Vişa i-a invitat pe toţi cei prezenţi la o agapă festivă, servită la sala parohială, unde credincioşii au avut ocazia sa fie împreună cu Preasfinţitul Părinte.

Vizita Preasfinţitului Părintea fost marcată şi în peisajul bisericesc local. Astfel, părintele Dan-Cristian Vişa, împreună cu cei doi oaspeţi, a fost în audienţă la episcopul locului, Peter Kohlgraf. La baza discuţiilor a stat colaborarea pastorală dintre comunitatea locală romano-catolică şi comunitatea română greco-catolică, care va fi sprijinită și în viitor.

 

Rita-Paula Gherghescu

 

 

Știri din aceeași categorie