Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizitatorul Apostolic îl întâlnește pe Președintele Conferinței Episcopale Italiene

 
Vizitatorul Apostolic îl întâlnește pe Președintele Conferinței Episcopale Italiene
  • 15 Mar 2019
  • 1292

Ieri 14 martie 2019, Cardinalul Gualtiero Bassetti, Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve și Președinte al Conferinței Episcopale Italiene, l-a primit în audiență la Perugia pe părintele Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală. Prilejul a fost dat de vizita efectuată în comunitatea greco-catolică de la Perugia, păstorită de părintele Lucian Cordiș. A fost prezent la audiență și părintele Valer Sician, responsabil cu pastorația credincioșilor români la Firenze.
 
Vizitatorul Apostolic, fiind totodată și Coordonator național pentru greco-catolicii români din Italia, i-a prezentat Cardinalului Bassetti proiectele comunităților românești din Peninsula italiană ca urmare a primei întâlniri a preoților organizată de Fundația Migrantes la Roma de pe data de 4 martie 2019. O atenție deosebită a fost acordată vizitelor pe care părintele Crișan le efectuează din încredințarea Sfântului Părinte Papa Francisc în toate comunitățile greco-catolice române.
 
Președintele Conferinței Episcopale Italiene a transmis tuturor preoților și comunităților salutul și binecuvântarea sa, exprimând sprijinul Bisericii Catolice din Italia în vederea tutelării identității credincioșilor greco-catolici români prezenți pe teritoriul italian și a sporirii binelui spiritual al acestora.
 
 
 
Biroul MIGRANTES al Curiei Arhiepiscopiei Majore