Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

14 celebrități a căror viață a fost modelată de educația lor catolică

 
14 celebrități a căror viață a fost modelată de educația lor catolică
  • 28 Iul 2022
  • 915

Flickr | Shutterstock | AFP

S-ar putea să fiți surprinși de unele dintre aceste nume ce și-au pus credința catolică la inimă.

O educație catolică este o educație ce rămâne cu tine pentru tot restul vieții. Indiferent dacă ne ajută să ne întărim busola morală sau să ne aprofundăm credința, ea lasă un sentiment inerent de apartenență la ceva ce este mult mai mare decât cercurile noastre imediate.

Pentru acești oameni celebri, anii petrecuți într-o școală catolică au avut o influență pozitivă asupra căminului și vieții lor de familie. În timp ce unii s-au confruntat cu dificultăți sau s-au îndepărtat de credință și de exercitarea ei, posedarea unei educații catolice i-a ajutat la reîndreptarea spre baza lor spirituală.

Mai jos ve-ți descoperi surprinzător de multe nume familiare:

Danny DeVito
Primul său rol a fost jucarea Sfântului Francisc de Assisi la școala de pregătire catolică. Mai târziu, în calitate de adoleșcent, ia cerut tatălui său să-l trimită la școală Catolică cu internat, pentru al ține departe de necazuri.

Justin Bieber
Acest cântăreț pop a devenit faimos când încă studia la o școală catolică secundară. Este un creștin devotat, ce a spus că Dumnezeu este motivul pentru care se află une se află acum, făcând aluzie la credința sa deseori în cântecele sale.

Katie Holmes
Această actriță a fost crescută catolică și educată în școli catolice. După ce mariajul cu scientologul Tom Cruise s-a încheiat, actrița s-a întors la credința sa catolică, iar fiica ei, Suri, merge la o școală catolică.

Bill Murray
Actorul a fost crescut caolic și a învațat la o școală iezuită. Sora lui este o călugăriță dominicană. Murray a declarat că îi lipsesc Liturghiile Latine și că are o mare devoțiune pentru Sfântul papă Ioan al XXIII-lea.

Grace Kelly
Legendara actriță și fostă prințesă a Monaco-ului a învățat la prestigioase școli catolice. Înainte de moartea sa, a vizitat de două ori Vaticanul și a participat la un pelerinaj la Lourdes.

Pierce Brosnan
Tată a cinci copii, a fost crescut catolic și a servit ca și ministrant la altar. A mers la o școală condusă de Frații Creștini (Christian Brothers), de unde spune că a primit o bună învățătură de credință.

Bruce Springsteen
Numit „cel mai neîndămânatic ministrant de pe planetă”, a crescut „înconjurat de Dumnezeu”, experiență despre care spune că i-a infleunțat piternic muzica. „Limbajul, ideile, multe au provenit din educația catolică”.

Martin Sheen
Unul din zece frați, Martin Sheen a avut o educație catolică și s-a întors spre biserică după ce a suferit un atac de cord în 1977. Credința lui a crescut după călătoriile sale în India și Paris, iar acum actorul merge regulat la biserica Fecioara din Malibu (Our Lady of Malibu).

Benicio del Toro
Actor și regizor, a mers la o școală catolică din Puerto Rico. Deși singurul său copil l-a avut înafara căsătoriei, Benicio l-a adus înapoi pe teritoriile sale originare pentru a putea fi botezat.

Coco Chanel
A crecut într-o sărăcie abjectă, fiind trimisă la un orfelinat la scurt timp după moartea mamei sale. A fost învățată să coase de călugărițe catolice, iar mai târziu ajunge să fie impresionată de vălurile lor strălucitoare și albe, culoare ce mai târziu va fi asociată cu marca ei iconică.

Jim Caviezel
Actorul este un catolic devotat. A mers la un liceu catolic pentru băieți unde a excelat în baschet. Totuși, în urma unui accident din timpul colegiului, atenția lui se întoarce spre actorie, începând o carieră frumoasă de-a lungul căreia ajunge să joace rolul lui Iisus Cristos, printre alte câteva roluri religioase notabile.

Chris O'Donnell
Tată a cinci copii, își termină educația catolică la un colegiu din Boston condus de iezuiți. Participă în mod regulat la biserică, împreună cu copiii săi, pentru a le oferi o temelie puternică pentru credință.

Mel Gibson
Regizorul și actorul controversat a mers la o școală catolică pentru băieți în Australia. El spune că munca sa pentru „Patimiile lui Cristos” ia oferit o „ocazie minunată pentru a practica toleranța în fiecare zi, un lucru la care nu eram foarte priceput înainte.”

Alfred Hitchcock
Faimosul regizor a susținut că educația lui iezuită a insuflat în el un sentiment de „organizare, control și, într-o oarecare măsură, analiză.” El și soția lui mergeau la biserică în mod regulat.

Traducere: Dalia Vale

 


Sursa:it.aleteia.org