Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A trecut la cele veșnice Cardinalul Karl Lehmann

 
A trecut la cele veșnice Cardinalul Karl Lehmann
  • 11 Mar 2018
  • 2409

A murit în această dimineață la Mainz (Germania), la vârsta de 81 de ani, Cardinalul Karl Lehmann. Într-o scrisoare din 5 martie a.c., succesorul lui Lehmann în fruntea diecezei, Mons. Peter Kohlgraf, le-a transmis credincioșilor că acesta se îndreaptă spre ultima parte a pelerinajului său pământesc.

Cardinalul Lehmann s-a născut la Sigmaringen. În anul 1955 și-a început formarea pentru preoție. După absolvirea filozofiei și a teologiei, și-a desfășurat activitatea alături de teologul iezuit Karl Rahner. A fost colaborator al acestuia în timpul Conciliului Vatican II și apoi la Universitățile din München și Münster.

În anul 1968, la numai un an de la susținerea disertației  în teologie, devine profesor de teologie la Mainz și apoi la Freiburg. Printre studenții săi s-a aflat și Cardinalul Gerhard Ludwig Müller.

A fost numit Episcop de Mainz în anul 1983, funcție deținută până în anul 2016. În perioada 1987-2008 a fost președintele Conferinței Episcopale din Germania.

În Vatican, Cardinalul Lehmann a fost membru al Congregației pentru Doctrina Credinței (1988-1988), al Congregației pentru Bisericile Orientale, precum și a Consiliilor pentru Promovarea Unității Creștinilor și Comunicațiilor sociale.

În consistoriul din februarie 2001, Karl Lehmann a fost creat cardinal de Papa Ioan Paul al II-lea, împreună cu alți 41 de slujitori, printre care Walter Kasper și Jorge Mario Bergoglio. În calitate de cardinal elector, a participat în anul 2005 la alegerea Papei Benedict al XVI-lea și în anul 2013 la alegerea Papei Francisc.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:vaticannews.va