Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

UPDATE: Cardinalul Lucian s-a întâlnit astăzi cu Papa Francisc

 
UPDATE: Cardinalul Lucian s-a întâlnit astăzi cu Papa Francisc
  • 21 Noi 2013
  • 4332
Astăzi, 21 noiembrie 2013, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, s-a întâlnit cu Papa Francisc.

Aflat la Roma pentru Adunarea plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, cu tema “Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”, Preafericitul Părinte Lucian Mureşan s-a întâlnit în această dimineață cu Suveranul Pontif. Cu această ocazie, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, a avut ocazia să prezinte în fața Papei și a celorlalți responsabili ai Bisericilor Orientale situaţia Bisericii Greco-Catolice din România.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, după cum relatează Radio Vatican, a subliniat că „Papa Francisc a acceptat să repete întâlnirea care a avut loc pentru prima dată în 2009”, atunci când responsabilii Bisericilor Orientale „au fost ascultaţi de Benedict al XVI-lea într-o dimineaţă de reflecţii, începută şi încheiată cu momente de rugăciune”; şi de această dată, participanţii vor putea din nou să intervină „în faţa Papei privind situaţia creştinilor orientali”.

Preafericitul Cardinalul Lucian va fi prezent și la simpozionul „Mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuției comuniste”, ce va avea loc la Roma în Bazilica ”San Bartolomeo” de pe insula Tiberina, în data de 23 noiembrie 2013.

UPDATE:

  

UPDATE 2:

Știri din aceeași categorie