Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Numărul celor convertiți de la islam la creștinism este în creștere

 
Numărul celor convertiți de la islam la creștinism este în creștere
  • 21 Aug 2014
  • 3448
Catacombele din Egipt

Numărul celor convertiți de la islam la creștinism este în creștere, dar cu toate astea totul pare invizibil.

Asociațiile care sunt în sprijinul creștinilor din Orient declară un număr într-o permanentă creștere al convertiților la creștinism. Este imposibil însă stabilirea unui număr exact al celor ce se convertesc și care riscă urmărirea penală sau chiar moartea, dacă convertirea lor devine publică. Citind un articol publicat pe site-ul Patriarhiei Latine din Ierusalim cu privirea la situația creștinilor din Egipt, observăm urmatoarele:

“Așa se formează o Biserică  a catacombelor, nu atât ca o Biserică în contradicție cu guvernul așa cum se întâmplă în China sau în alte țări asiatice, ci pentru a proteja comunitatea noilor creștini. Nu este puterea politică cea care ne oprimă - explică neofitul egiptean. În cazul în care un musulman se convertește, familia și vecinii riscă să fie afectați de această decizie, totul ducând până la crimă și asta pentru că cel convertit este privit asemenea unui trădător. Cu toate că aceste dificultăți există, nu putem vorbi despre o umbrire a frumuseții celor care fac acest pas spre credința crestină. Creștinii afectați sunt din ce în ce mai optimiști să-și facă Biserică cunoscută și înfloritoare!”  

Traducere: Orian Remus Anghel


Sursa:www.iltimone.org